
Malzemeler:
1/2 kg patates
Artebella yarı kuru domates
120 gr beyaz peynir
4 doğranmış taze soğan
Dereotu
1 yumurta
1 kaşık limon suyu
Zeytinyağı
Un
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Yapılışı:
1. Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve eziyoruz.
2. Beyaz peynir, taze soğan, dereotu, yumurta ve limon suyunu ekleyip patateslerlekarıştırıyoruz. Ufak parçalara ayırdığımız Artebella yarı kuru domatesleri de ekleyip dikkatlice harmanlıyoruz. Tuz ve karabiberi ayarlıyoruz.
3. Hazırladığımız karışımı bir süre buzdolabında tutup daha sonra karışımdan cevizbüyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil veriyoruz. Una batırdığımız topları yağda her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder