
Malzemeler:
Artebella 1/4 kesim yağda enginar
1,5 su bardağı pirinç
1 taze soğan
Dereotu
Tereyağı, zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
1. Zeytinyağı tencereye alıyoruz, ufak ufak doğradığımız taze soğanı ekleyip soteliyoruz. Tereyağını ekliyoruz.
2. Bu arada 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkıyoruz ve tencereye alıp çeviriyoruz.
3. Artebella 1/4 kesim enginarları ekliyoruz, kavanozun dibindeki baharatları da tencereye koyuyoruz. Dereotunu, tuzu, karabiberi de ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
4. 3 bardak sıcak suyu tencereye ekleyip kapağı kapatıyoruz. Ateşi kısarak pilavımızı pişiriyoruz. Pişince üzerine kağıt havlu serip kapağı kapalı halde demlendiriyoruz. 15-20 dakika sonra kapağı açıp pilavı dikkatlice karıştırıyoruz.
2 yorum:
Maalesef sizin ürünlerinizle burada yemek yapma şansım yok, ama enginar ve pirincin birlikteliğinin çok enfes bir şey olduğunu yakın zamanda ben de öğrendim. Biraz da iç bakla koymuştum ben, ama her şekilde lezzetli oluyor Pandora. Ellerine sağlık!
Evcilkedi,
İç bakla da çok yakışır eminim, bir dahaki sefere ben de eklerim. Enginar zaten başlı başına muhteşem bir şey, ama iç baklayla tam bir ikili oluyorlar her zaman :)
Yorum Gönder