7 Eylül 2007 Cuma

Bir İtalyan Lezzeti..



Uzun bir aradan sonra bugün tekrar isteyerek yemek yaptım. Yazın sıcağında değil mutfağa girmek, yemek bile yemek istemiyor canım çoğu zaman. Bu tarifi İtalya'nın güneyinde yaşayan bir arkadaşım vermişti, onun yaşadığı bölgede geleneksel olarak yapılan bir yemek. Hazırlaması pratik, pişmesini beklemek biraz sıkabilir, ama sonuç gerçekten de muhteşem. Belki düdüklü tencerede de pişirilebilir gibi geldi bana, bilmem bu kadar lezzetli olur mu o zaman..


Malzemeler:

5-6 adet bonfile
Artebella Közlenmiş Biber Ezme
Domates rendesi (hazır satılıyor)
Ufak ufak parçalanmış sarımsak (miktarı size kalmış)
Yarım demet minik doğranmış maydanoz
Parmesan peyniri
1 adet ufak doğranmış soğan
Tuz, karabiber


Yapılışı:

1. Etleri bir dövücüyle biraz açın veya satın alırken biraz incelttirin. Ortalarına sarımsak, maydanoz ve parmesan peyniri dilimlerini koyup biraz tuz ve karabiber serpin ve sarma sarar gibi etleri sarın. Etlerin dağılmaması için pişirme ipiyle sıkıca bağlayın etrafını.

2. Soğanı ve sıvıyağı tencereye alıp soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Sonra etleri arkalı önlü hafifçe tencerede çevirin. Üzerlerine domates rendesi ve Artebella Közlenmiş Biber Ezmesi'ni boşaltın.

3. Suyunu sürekli kontrol ederek en kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.

1 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Pişirme süresi uzun ama yemeye başlayınca sanırım süresi unutulabilir.
selamlar