17 Ocak 2007 Çarşamba

Fesleğen Pesto'lu Ekmekçikler


Fesleğen pesto, İtalyan mutfağının ünlü soslarından biri.. Artebella, bu nefis pestoyu sizler için hazırlıyor. Yapmanız gereken tek şey, içinizdeki Akdeniz ruhunu harekete geçirip yaratıcılığınızı konuşturmak.. Fesleğen pestolu ekmekçikler bahsettiğim yaratımlardan yalnızca biri, gerisi sizin hayal gücünüze kalmış..


İçindekiler:
100 gr civarında Artebella fesleğen pesto
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yaklaşık 550 gr un
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı kadar şeker
İri parçalara doğranmış ceviz içi
1/2 çorba kaşığı aktif kuru maya
250 ml ılık su

Yapılışı:

1. Ilık su ve mayayı karıştırıp ekmek makinasına koyuyoruz. Şekeri de bu karışıma ekliyoruz. Üzerine un, fesleğen pesto, tuz, zeytinyağını ekleyip makineyi karıştırma moduna alıyoruz.
2. Ununun az olup olmadığını kontrol ediyoruz, karıştırma işlemi sürerken cevizleri ekliyoruz, un eksikse göz kararı un ekliyoruz.
3. Ekmeğimiz makinada karıştırılıp mayalanınca şekil verip tepsiye alıyoruz. 230 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

pecete dedi ki...

siz buldum, yaşasın... Tijen Hanım'ın yazısını okurken buldum sizi... hayırlı olsun.çok sevindim çokk... bayramlık alan çocuklar gibi mutlu oldum. daha ne diyebilirim ki?!

pandora dedi ki...

Teşekkür ederiz :) Bu kadar içten yorumunuza biz de çocuklar gibi sevindik, inanın :) Sevgiler..