6 Şubat 2007 Salı

Artebella Közlenmiş Biber Ezme'li Makarnalı Börek


Yemeğin adı biraz uzun oldu :) Ama görüntüsü, tadı, kokusuyla mini bir ziyafet çektirdi bu öğlen bana :) Ben tek kişilik hazırladım ama tarifi 3-4 kişi için veriyorum.

Malzemeler:
1 adet yufka
Yarım paket spaghetti makarna
2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
Eritilmiş tereyağı (Ne kadar arzu ederseniz)
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Doğranmış dereotu
Artebella Közlenmiş Biber Ezme (İstediğiniz miktarda)
Üzerine susam

Yapılışı:
1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz, bir kenara alıyoruz.
2. Tek kişilik yuvarlak kalıplardan birini yağlayıp içine yarım yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde yerleştiriyoruz.
3. Bir kapta yumurtaları, tereyağını ve yoğurdu çırpıyoruz. Bu karışımın böreğin üstüne sürmek için bir su bardağı kadarını ayırıyoruz.
4. Kalan karışıma peynir, dereotu ve Artebella közlenmiş biber ezmeden koyup karıştırıyoruz. Bu karışıma makarnayı da ekleyerek malzemeleri iyice birbirine karıştırıyoruz.
5. Hazırladığımız makarnalı karışımı içine yufka yerleştirdiğimiz kabın içine yayıyoruz. Yufkanın dışarıda kalan kısımlarını üste doğru katlıyoruz.
6. Üzerine ayırdığımız yoğurtlu karışımdan sürüyoruz ve susam serpip 180 derece ısıdaki fırında pişiriyoruz.
7. Fırından çıkan nefis yemeğimizin üzerine azıcık Artebella közlenmiş biber ezme gezdirip afiyetle yiyoruz :)

Hiç yorum yok: