28 Mart 2007 Çarşamba

Ufak dokunuşlarla bizim lezzetlerimiz..


Kuşkusuz bizim kendi nefis Türk mutfağımız da Akdeniz mutfağının içinde. Geleneksel, lezzetli yemeklerimiz gibisi yok gerçekten. Bugün kendi mutfağımızdan iki lezzetli yemekte ufak Artebella dokunuşlarıyla hoş bir tat yarattım. Birincisi yahni, ikincisi de bulgur pilavı.. İkisi birlikte bir tabakta nefis bir uyum yaratıyorlar..

Artebella Közlenmiş biber ezmeli yahni:

Malzemeler:
20 adet gümüş soğan (yahnilik, ufak soğan)
250 gr kuşbaşı dana eti
Artebella közlenmiş biber ezmesi
Tane yeşil ve kırmızı biber, yeni çekilmiş
Kimyon
Tuz

Yapılışı:
1. Biraz sıvıyağ koyduğumuz tencereye soyduğumuz gümüş soğanları atıp biraz çeviriyoruz. Ardından etleri ekleyip renkleri değişene kadar soteliyoruz.
2. Artebella közlenmiş biber ezmesi, yeni çekilmiş tane yeşil ve kırmızı biber, kimyon ile tuzu ekleyip malzemeleri birbirine karıştırıyoruz.
3. Sıcak su ekleyip kısık ateşte etler pişene kadar tutuyoruz.

Artebella cevizli yarı kurutulmuş biberli bulgur pilavı:

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
Pişirmiş olduğumuz yahniden bir kaç soğan
Artebella cevizli yarı kurutulmuş biber
Tuz

Yapılışı:
1. Artebella cevizli yarı kurutulmuş biber kavanozunun içindeki yağı tencereye alıyoruz. Ocağı açıp yıkadığımız bulguru tencereye ekleyip biraz çeviriyoruz. Yahniden aldığımız bir kaç soğanı ekliyoruz.
2. Artebella cevizli yarı kurutulmuş biber kavanozunu tencereye boşaltıyoruz. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok: