19 Şubat 2008 Salı

Pane di uva con noci



Geçenlerde İtalyan Mutfağı adında İtalyan yemekleriyle ilgili çok güzel bir kitap aldım, bu kitaptan denediğim ilk tarif bu, bizim çok hoşumuza gitti, içindeki üzümleri Artebella kuru domates, yarı kuru domates veya yarı kuru biberle değiştirip denemek de mümkün.

1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı kuru maya
1 avuç kuru üzüm
1 avuç doğranmış ceviz
2 su bardağı un
Fırçayla sürmek için erimiş tereyağı
Bir fiske tuz


Unu ve tuzu bir kaseye koyup içine tereyağını bıçakla doğradıktan sonra mayayı ekleyin.
Un karışımına 175 ml ılık suyu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamuru esnekleşene kadar unlu zeminde yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Kuru üzüm ve cevizleri ekleyip yoğurmaya devam edin, kabaca şekil verip yağlanmış fırın tepsisine koyun, üstüne bez yerleştirip oda sıcaklığında hacmi iki kat artana kadar bırakın. Fırını 220 C’ye getirin.
Somunun üstündeki bezi çıkartın, 10 dakika fırınlayıp, sonra sıcaklığı 190 Cye düşürün, 20-25 dakika daha pişirin.
Pişince tel ızgara aktarın, üzerine fırçayla erimiş tereyağı sürün ve havluyla örtüp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok: